IO Extended 2016
Spoiler Alert: no comento els detalls del IO16!
El 18 de maig es va fer la presentació de novetats Google que anomenen IO. Pensant en els que no poden anar presencialment a Califòrnia, es retransment en directe per Internet. I com sol ser tradició, s’organitzen per tot el mon grups d’interessats que es troben per compartir aquesta experiència conjuntament, i a aquestes trobades se les anomena IO Extended.
El Google Developer Grup de Girona vam coordinar-nos amb la Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona per muntar algo més que el visionat de l’event. Tot i la pluja que va caure a aquella hora, van haver uns 40 assistents, sobretot alumnes de la mateixa escola.
La UdG va cedir la Sala d’Actes de l’edifici I de la EPS, molt ben acondicionada per veure l’esdeveniment i fer la presentació de l’acte.
Mitja hora abans de començar la IO es va fer una taula rodona de presentació:
- Daniel Gallegos, de la UdG, va fer un resum de les novetats dels anteriors IO.
- Gustavo Patow, professor de la UdG i expert en gràfics va explicar la evolució dels sistemes de Realitat Virtual i Realitat Augmentada, així com els reptes tecnològics que la tecnologia ha d’afrontar. Val a dir que ho va clavar, després del que es va veure al IO.
- Guillem Alsina, director de Ycom.cat, va fer una arriscada predicció de les novetats que creia que s’anunciarien a la Keynote, i amb força èxit perque en va encertar algunes, com l’assistent domèstic Google Home.
- A continuació vaig dir unes paraules per presentar el GDG Girona i animar els assistents a participar en les activitats que organitzem.
… i per seguir amb les tradicions, vam repartir unes quantes enganxines que vam editar expressament per l’event!
En ocasiones veo… pegatinas!. Pels que no sou de Girona: quina mosca de Sant Narcís us agrada més?
I també vam repartir regals: els més ràpids en teclejar al mòbil van rebre el llibre «The secrets to App Success on Google Play», gràcies a la col·laboració de GDG Lleida.
I comença el IO16! Sundar Pichai, CEO de Google, comença amb els anuncis i novetats, i dona pas als diferents responsables de les diferents àrees. No ho comentaré, que hi ha webs que els analitzen amb detall, com per exemple les novetats d’Android N (pendent de ser batejat), la realitat virtual amb Daydream, o Google Home entre d’altres.
En aquest link teniu la Keynote sencera.
Uns quants pensaments que em van passar pel cap durant la IO:
- Presència de cultura hispana: penso que és el reflexe del percentatge del número d’usuaris hispanoparlants dels diferents sistemes. Quant s’esmentaven o apareixien altres idiomes, l’espanyol ocupava una posició destacada, o quan es va mostrar un exemple de resultats de cerca avançats, es mostrava el Real Madrid/Atlético de Madrid, i va derivar cap a Cristiano Ronaldo. Casualitat? en aquestes Keynotes està tot molt mesurat i calculat.
- Referència a la crisi dels refugiats: exemple de com la tecnologia pot oferir solucions directes. Molt políticament correcte.
- Quan es van mostrar els robots amb sistemes d’aprenentatge que no depenen d’intervenció humana, el hashtag més utilitzat va ser… Skynet!
- I els drons? ni mencionar Project Wing. Havia de ser llençat el 2017, però em temo que no en veurem masses.
- M’hagués agradat veure un impuls al Project Tango, per exemple, que s’anunciés un llençament massiu d’aparells que incorporessin aquesta tecnologia. Al GDG Girona vam tenir la sort que Andreu Ibañez , de GDG Lleida, ens ensenyés l’únic prototip que corre per Europa.
… i parlant d’Andreu: ell i altres membres de GDGs espanyols estaven físicament a Palo Alto, fent-nos enveja, a cinquena fila de l’amfiteatre i amb la gorra verda:
Andreu Ibañez al final del IO… a Palo Alto
Puntual a les dues hores va acabar el IO, amb poques novetats trencadores (pel meu gust) i algunes novetats que anirem provant.
Foto familia amb David Raba (GDG Girona), Daniel Gallegos (UdG), Esteve Farrés (GDG Girona), Guillem Alsina (Ycom.cat), Quim Meléndez (Sotsdirector de planificació de la EPS-UdG), Quim Salvi (Director de la EPS-UdG) i Lluís Llimargas (GDG Girona).
I res més! animar-vos a buscar el grup GDG Girona a Google+ o a Twitter, on anirem anunciant novetats i volem que participeu, que amb molt de gust us donarem un cop de mà. A desenvolupar!