BASE42 és el nom d’un grup gironí d’entusiastes de la tecnología, per alguns un mitjà de vida i per altres una afició.
Aquest és el link a la web. El propòsit és fer projectes col·laboratius en trobades setmanals, de manera que es fomenta l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge en equip, però també sortides de caràcter ludic.
Amb un número de membres cada cop major, es decideix constituïr-se com a associació, i de fet és el primer grup d’aquesta mena a les comarques gironines.
A manca d’una definició millor, un Hacklab o HackerSpace com Base42 és un grup de gent amb ganes de fer coses utilitzant tecnologia. No és necessari tenir coneixements tecnològics previs per ser-ne membre, només ganes de participar i compartir.
Tot i que des de la fundació les trobades s’han fet a les oficines de GRN, properament s’anunciarà la utilització d’un local a Vilablareix que servirà de punt de dinamització per tot el Gironès. Estigueu atents/es perque participar serà encara més senzill.
No sabeu si us interessa? Valoreu:
- Us agrada la tecnologia?
- Podeu accedir a cursos i xerrades on aprendre nous llenguatges, aparells o mantenir-vos al dia.
- Reducció de despesa doncs hi ha material comú a disposició dels socis.
- Oportunitat d’explicar coneixements que volgueu explicar a la resta de socis.
Quès s’hi fa? doncs al Blog de la web de Base42 podeu veure com el company Esteve Farrés va fer una xerrada introductòria al llenguatge Go, o com dos companys més, tots dos es diuen Jordi, van construir un dron des de zero.
El projecte més recent és una instal·lació que s’ha realitzat pel Festival de les Arts Digitals i Electròniques a la Cellera de Ter. Va consistir en un muntatge visual consistent en unes tires de llums LED i música sincronitzada dins un espai tancat on els usuaris experimentaven com la tecnologia pot arribar a influïr en les persones, i que vam anomenar «dutxa sensorial». Gràcies a aquest projecte no només vam fer el muntatge en qüestió, sino que vam tenir la oportunitat d’aprendre a programar una tarja Arduino, una Raspberry Pi, el software que les coordinava, així com les llibreries de control de tires de LED.
El FAED d’aquest any, que mereixeria un post sencer, va ser tota una experiència que no es pot resumir en un poques paraules. Un parell de fotografies de les moltes que vaig fer al festival:
One thought on “BASE42 HackerSpace.”
Comments are closed.